Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 9 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu
Autor Mesaj
Homefire News Offline
Old firefighter Moderator

Alăturat: Nov 2010
Given 6477 thank(s) in 3237 post(s)

RE: I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu
Pompierii au mers în licee să-i cunoască pe viitorii salvatori

[Imagine: 2015_05_26_2_pompierii_au_mers_in_licee_sa_i_cun.jpg]

Citat:„Ce înseamnă să fii pom­pier profesionist?” - aceasta este întrebarea sub de­viza căreia pompierii sibieni merg în fiecare an în liceele din ju­deţ, cu scopul de a le prezenta elevilor munca şi cariera pe care ei le-au îmbră­ţişat. Mi­siunea pompierilor Inspecto­ratului pentru Situaţii de Ur­genţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu este de a forma în mintea tinerilor o imagine cât mai apropiată de realitate, cu avantajele şi difi­cultăţile pe care le presupune o carieră în domeniul situa­ţiilor de urgenţă. În acest de­mers, reprezentanţii ISU au stabilit de câţiva ani buni o colaborare cu reprezentanţii liceelor, iar acum mersul în mijlocul elevilor a devenit o tradiţie.
Scenariul activităţii de infor­mare de anul acesta a fost următorul: o echipă formată din ofiţer-bărbat şi ofiţer-feme­ie, absolvenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, precum şi un subofiţer absolvent al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Ză­gănescu” Boldeşti, însoţit de echipajul de intervenţie pe care îl coordonează, au intrat în curtea liceelor sibiene cu una dintre autospecialele din dotarea inspectoratului, pen­tru a „interveni” şi a „răspunde” cu promptitudine, nu în cazul unei situaţii de urgenţă, ci curiozităţii şi interesului elevilor.
Elevii au întrebat ce riscuri implică meseria de pompier. Echipa ISU Sibiu le-a răs­puns: „Primul şi cel mai im­portant principiu cu care merg pompierii la fiecare intervenţie se numeşte «siguranţa salva­torului», ceea ce înseamnă că primul nostru gând este acela de a ne lua toate măsurile de protecţie la locul de inter­ven­ţie. Este prioritar pentru noi să ţinem cont în fiecare moment de toate riscurile la care ne expunem, deci suntem res­pon­sabili în primul rând pri­vind securitatea şi sănătatea noastră. Pregătirea noastră profesională are rolul de a ne învăţa în permanenţă să acţionăm şi să salvăm în siguranţă”.
O altă întrebare a elevilor a fost „De ce există locuri doar pentru băieţi la Facultatea de Pompieri şi Şcoala de Pom­pieri?”. Iată şi răspunsul: „Fe­tele pot urma o carieră de pompier, accesând locuri în beneficiul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Academiei de Poliţie (specializarea Drept) sau Academiei Tehnice Militare, ambele de la Bucu­reşti, respectiv Academiei Forţelor Terestre de la Sibiu. După absolvire şi repartiţie în inspectoratele judeţene pen­tru situaţii de urgenţă, vor pro­fesa în domenii de activitate precum prevenirea situaţiilor de urgenţă, protecţie civilă, co­municaţii şi tehno­logia infor­maţiei, financiar-contabilitate, intendenţă, juridic. Funcţiile structurilor de intervenţie sunt ocupate cu absolvenţii Facul­tăţii de Pompieri şi ai Şcolii de Pompieri, unde pot candida doar băieţi, având în vedere natura activităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă”.
Acestea sunt doar două dintre întrebările care le-au fost adresate pompierilor, între­bări care îi ajută pe ei să cunoască ce gânduri au elevii, dar şi aspiraţiile unei noi generaţii. Pe de altă parte, liceenii pot decide dacă li se potriveşte şi sunt apţi să urmeze o carieră de pom­pier profesionist.
Reprezentanţii ISU i-au invi­tat pe liceenii interesaţi să afle mai multe informaţii, la sediul din municipiul Sibiu, strada Vasile Cârlova, nr. 16-22, sau să îi contacteze la numărul de telefon 0269/21.12.12.
Înscrierea candidaţilor se realizează anul acesta până la data de 29 mai pentru insti­tuţiile de învăţământ superior ale Ministerului Afacerilor In­ter­ne şi instituţii de învăţământ ale Ministerului Apărării Na­ţionale şi până la data de 7 august pentru Şcoala de Sub­ofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.
SURSA : http://www.tribuna.ro/

"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
26-05-2015 06:44 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Dumitru Croitoru" al Judetului Sibiu - Homefire News - 26-05-2015 06:44 AM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
A fost cutremur.ro
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Astăzi 06:30 AM
» Mesaje: 42
» Vizualizări: 7855
Serviciul Mobil de Urgenț...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 10:11 PM
» Mesaje: 122
» Vizualizări: 156375