Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 6 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1299 thank(s) in 599 post(s)

RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj
Citat:Investiţii de milioane în maşinile pompierilor

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” al Judeţului Sălaj a informat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a doua etapă de achiziţie a autospecialelor pentru cele şase judeţe din Regiunea de Dezvoltare Nord – Vest s-a încheiat. În total, prin acest proiect au fost cumpărate 64 de maşini, din care Sălajului i-au revenit nouă. Astfel, primele 38 de autospeciale au fost achiziţionate în prima etapă, desfăşurată în perioada noiembrie 2010 – mai 2011, judeţului nostru fiindu-i alocate la vremea respectivă două autospeciale cu apă şi spumă de capacitate mare, trei – de capacitate medie şi o autospecială de descarcerări grele. În cea de-a doua etapă de achiziţie, Sălajul a primit trei ambulanţe de tip C, în total la nivelul Regiunii Nord – Vest fiind cumpărate 26 de maşini, a declarat ieri, directorul de proiect, col. Gheorghe Strâmb.

“Valoarea proiectului este de peste 51 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de aproximativ 41 milioane de lei asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară <>, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanţare nerambursabilă cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în 30 iunie 2010”, a declarat Gheorghe Strâmb.

Potrivit sursei citate, în prezent Asociaţia respectivă are în derulare un al doilea proiect, a cărui contract de finanţare a fost semnat în luna iunie a anului curent şi care presupune tot achiziţia de echipamente specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Astfel, se intenţionează cumpărarea a 12 autospeciale, care să fie alocate celor şase judeţe din nord-vestul ţării, valoarea investiţiei fiind de 2 milioane de euro.

În ceea ce priveşte dotarea ISU Sălaj cu un elicopter pentru transportul persoanelor aflate în situaţii critice, col. Gheorghe Strâmb a explicat că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat, costurile implicate fiind uriaşe. “Un asemenea elicopter, second hand, costă circa 3,5 milioane de euro, în timp ce preţul unuia nou este de 5 milioane de euro”, a declarat col. Gheorghe Strâmb, precizând totuşi, că în Regiunea de Dezvoltare Nord – Vest, Clujul ar putea beneficia de un asemenea aparat, care să deservească şi restul judeţelor.

Sursa video:http://www.salajulpenet.ro/video.php?vid=169

SURSA:http://www.magazinsalajean.ro/social/inv...rilor.html
22-11-2012 01:08 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Porolissum" al Judetului Salaj - maf150 - 22-11-2012 01:08 AM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Dobrogea" al Jude...
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
Ieri 09:47 AM
» Mesaje: 1166
» Vizualizări: 1644948
Istoria pompierilor din M...
Ultimul mesaj a fost postat de: Aggressive Firefighter
Ieri 07:17 AM
» Mesaje: 10
» Vizualizări: 10565