Bilant tragic: 2.363 persoane au murit in accidente de circulatie in 2010
Anul trecut, 2.363 persoane si-au pierdut viata in accidente grave de circulatie. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) isi propune continuarea campaniei rutiere “Alege viata!”, prin difuzarea spotului “Nu te lasa condus de alcool!”
"Este o campanie de constientizare a responsabilitatii pe care o au conducatorii auto in momentul in care se urca la volan. Atat pentru ei, cat si pentru viata celorlalti participanti la trafic.Mai mult, reprezinta o campanie pentru cresterea eficientei activitatilor de combatere a cauzelor care contribuie la producerea accidentelor grave de circulatie. Una dintre aceste cauze fiind alcoolul", a declarat Lucian Dinita
Ce parere aveti? Nu sunt suficiente motive sa incercam a face ceva in privinta asta?
P.S.: scuze CBN pentru comment, sper ca nu te-ai suparat
SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE DATORATE VITEZEI EXCESIVE
Viteza, atât excesivă cât şi viteza neadecvată condiţiilor meteo-rutiere, continuă să rămână principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic ci şi familiile acestora, vă prezentâm următoarele recomandări:
Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă
Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii
Măriţi distanţa între autovehiculele în mers
Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi în deosebi a depăşirilor neregulamentare
Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-11-2022 04:47 PM de Homefire News.)
SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE....PENTRU PROASPEŢII CONDUCĂTORI AUTO
1. Aplicaţi regulile învăţate la şcoala de şoferi!
2. Reduceţi, cât se poate, din factorii care v-ar putea distrage atenţia de la drum (muzica prea tare, conversaţiile cu ceilalţi, numărul mare de pasageri, fumatul)
3. Dacă este nevoie să răspundeţi sau să daţi telefon, opriţi maşina pe dreapta carosabilă şi faceţi acest lucru sau folosiţi sistemul hands- free
4. Evitaţi să circulaţi noaptea sau în zonele şi la orele aglomerate
5. Păstraţi-vă calmul orice s-ar întâmpla!
6. Menţineţi o distanţă suficientă între dvs. şi celelalte maşini!
7. Conduceţi doar când sunteţi odihniţi!
8. Alcoolul încetineşte reacţiile, vă afectează vederea şi judecata. Evitaţi să vă urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice.
9. Folosiţi mai ales banda unu de mers!
10. Începeţi să conduceţi prin parcurgerea unor distanţe mai scurte, apoi, gradual, treceţi la distanţe mai mari.
Nu UITA!
VIAŢA are prioritate, nu VITEZA!
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-11-2022 04:47 PM de Homefire News.)
19-02-2011 01:41 PM
Thanks given by:
{myadvertisements[zone_3]}
Nimeni
Membru senior
Alăturat: Nov 2010
Ma uit la aceste filmulete si mi se face pielea ,,de gaina,, cand ma gandesc ca pentru 1 secunda de neatentie sau pentru 1 pahar de alcool poti lua viata unei persoane,poti distruge familii si poti sa-ti pui capat zilelelor si fericirii ,sa nu-ti mai vezi familia si pe cei dragi sau sa ramai toata viata cu handicap major !
Dumenezeu sa ne fereasca pe toti de asa ceva !
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-11-2022 04:48 PM de Homefire News.)
Pentru aceia ce sunt dependenti de viteze uluitoare, care cred ca automobilul din dotare este un avion de lupta sau un mic airbus, recomand sa priveasca aceste minunate ...
Insa cei cu astfel de avioane ar trebui sa se gandeasca, fiindca se zice ca daca iti permiti un asemenea avion inseamna ca te duce capul sa faci bani . Nu credeti ca toate aceste teste, fiindca sunt doar niste teste (ce nebun ar goni mereu cu atata), sunt realizate pe adevarate autostrazi, intitulate AUTOBAHN si care sunt intradevar adevarate capodopere ale statelor civilizate? Fiindca nici nu simti cum cauciucul roade asfaltul, ca si cum ar levita Daca intradevar sunteti addicted to speed atunci faceti o excursie in China si imbarcati-va intr-ul tren Maglev Atunci veti putea spune ca ati trecut in viitor.
Din pacate toti avem prieteni sau colegi de serv. care incearca sa arate ca sunt mai grozavi decat altii si se urca la volan bauti sau merg cu viteza excesiva desi experienta lor este mica. Incercati sa le deschideti ochii sa le explicati ca cineva ai asteapta acasa ca cineva va suferi,va plange in urma lui ,in urma unui accident fatal,sa se puna in locul lor sa-si imagineze disparitia unui membru de familie drag sa-si dea seama cum este.
Eu am mers odata cu un incostient din asta beat la volan si i-am cerut politicos daca doreste sa mai continuam calatoria impreuna in masina sa ma lase sa conduc eu ,evident ca nu a dorit si l-am lasat in pace sa-si vada singur de drum ,coborand jos din masina .Atunci nu a patit nimic dar nu se stie urmatoarea daca cum se va termina ,avem doar o viata nu 7 ,asa ca trebuie sa o pretuim .
Iar daca va ma ia entuziasmul si apasati prea tare pedala de acceleratie priviti in oglinda retrovizoare si la cei dragi care sunt alaturi de d-voastra ,ei nu au nici o vina !
ms.
Un scenariu sumbru, realizat mai demult, ce se intampla zilnic pe soselele tarii noastre. Din pacate lectiile ce se arata la posturile TV nu se invata, se iau toate in deradere, ca si cum ar fi un film serial dat dupa Tanar si Nelinistit, avand peste mii de episoade si care nu se mai termina http://secarianu.blogspot.com
Super ! Nu pot sa nu fac copy & past !...merita !.multumim @secarianu !
Citat:Viata are prioritate!
Este 3 dimineata si ma intorc din club; merg incet, cu 40 la ora...ascultand muzica la maxim...masina mea e brici, e cea mai puternica...230 de caluti...si totusi...lipseste ceva...
Deodata, la semafor, apare el...rivalul meu: are un beemer de 250 caluti! Trebuie sa il fac!
Ii fac semn cu pedala ca vreau sa vedem care...pe care il face!
Si indata se face VERDE: decolez cu 6000 de ture, ce senzatie! Fraierul crede ca ma ajunge, ha ) Dar eu accelerez si mai tare, in alte trepte, si o turez...ca am bani daca e ceva
...insa ceva se intampla, se aude ca un fasait...masinuta se abate de la traiectorie...
* Ah, ce se intampla? De ce nu mai detin controlul??? Doamne iarta-ma si ajuta-ma!
Adversarul pleaca iar in urma sa se aud sirenele. Nu e nimeni care sa il ajute la ora aceea...
Ingerii rosii sossec in cel mai scurt timp insa in zadar. Prietenul nostru nu am mai rezistat si a incetat lupta printre fiarele contorsionate si pudra de talc inainte, de a sosi salvatorii . Airbag-urile erau toate explodate, pedalierul retractat iar alimentarea cu combustibil si energie decuplate. Atatea sisteme de siguranta...printre resturi gaseai pe asfalt si poza sotiei impreuna cu fiica lor.
NU VA INCREDETI CU SI IN CEEA CE AVETI PE MANA! ACCIDENTELE SE POT INTAMPLA! INSA VIATA ARE PRIORITATE MAI PRESUS DE ORICE!
...va continua.
Publicat de Secarica la 20:59
SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN CARE SUNT IMPLICAŢI CONDUCĂTORI AUTO ÎN GENERAL
# Daţi dovadă de maturitate şi experienţă şi adoptaţi un comportament preventiv în trafic!
# Înainte de a pleca la drum, asiguraţi-vă că şi ceilalţi pasageri poartă centurile de siguranţă !
# Aveţi atenţie sporită când vă apropiaţi şi traversaţi, trecerea de pietoni, când depăşiţi mijloacele de transport în comun oprite în staţii, precum şi bicicliştii, motocicliştii ori căruţaşii!
# Asiguraţi-vă că maşina este în stare perfectă de funcţionare
# Respectaţi-vă partenerii de drum pentru a fi respectaţi la rândul vostru de ceilalţi.
# Fiţi conştienţi de gradul de periculozitate la care expuneţi toţi participanţii la trafic, nu doar pe dumneavoastră, prin conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului sau a unor medicamente.
Nu UITA!
Tu eşti Singurul care poate decide asupra viitorului tău!
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 20-11-2022 04:53 PM de Homefire News.)
22-02-2011 09:15 PM
Thanks given by:
{myadvertisements[zone_3]}
Nimeni
Membru senior
Alăturat: Nov 2010