Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 6 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U. "Basarab I" al Județului Dâmbovița
Autor Mesaj
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 20069 thank(s) in 8166 post(s)

RE: I.S.U. "Basarab I" al Judetului Dambovita
Titu:Exerciţiu tactic, cutremur de pământ.

Citat:La Liceul teoretic I.C.Vissarion din oraşul Titu s-a desfăşurat, vineri, un exerciţiu tactic pentru limitarea şi înlăturarea unor situaţii de urgenţă generate de un cutremur de pământ. Exerciţiul a fost organizat de către Detaşamentul de pompieri Titu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dâmboviţa. Situaţia tactică creată: În data de 05.iunie.2015 , la ora 12:15, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter. Pe timpul seismului, un număr necunoscut de elevi a părăsit sălile de clasă. Sunt numeroşi răniţi, unii chiar în stare foarte gravă. S-a anunţat că au fost găsite 2 persoane decedate. În corpul B s-a produs un incendiu la nivelul etajului I, în camera centralei termice. Există degajări de fum, astfel încât o clasă de elevi (situată lîngă centrala termică) nu poate fi evacuată şi a rămas izolată a etajul I. Se estimează un număr de aproximativ 30 de elevi care au rămas izolaţi în acea sală de clasă. Obiective generale: -Verificarea viabilităţii concepţiei specifice de acţiune şi răspuns în situaţii de urgenţă; - Educarea privind comportamentul în situaţia producerii unui cutremur de pământ; - Verificarea modului de acţiune a personalului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, referitor la gestionarea situaţiei de urgenţă create, salvarea vieţilor omeneşti, acordarea primului ajutor de bază şi calificat, înlăturarea efectelor negative produse, adoptarea măsurilor necesare revenirii la starea de normalitate; -Verificarea modului de cooperare în situaţii de urgenţă complexe; - Executarea în timp optim a operaţiunilor de intervenţie şi rezolvarea simultană a mai multor situaţii tactice ivite; Însuşirea obligaţiilor ce revin personalului din conducerea unităţii de învăţământ; Însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor privind modul de comportare în situaţia producerii unui cutremur în rândul cadrelor didactice şi elevilor. Scopul exerciţiului: antrenament privind modul de comportare şi măsurile ulterioare care trebuie luate ca urmare a producerii unui cutremur de pământ.

Forţe participante de la Detaşamentul de pompieri Titu: -3 echipaje pentru stingerea incendiilor (3 autospeciale de stingere); • un echipaj de descarcerare (autospeciala de descarcerare); - un echipaj de prim-ajutor (ambulanţa SMURD); - un autocamion de intervenţie; - ofiţeri şi subofiţeri;

Forţe solicitate în sprijin: - un echipaj de ambulanţă (SAJ); - un echipaj de poliţie - un echipaj de la jandarerie. Din partea Liceului Teoretic „I.C.Vissarion” Titu, la această simulare au participat 24 cadre didactice, 11 persoane din categoria personalului nedidactic şi auxiliar şi 500 de elevi. Scopul şi obiectivele urmărite prin acest exerciţiu tactic au fost atinse, acesta desfăşurându-se în condiţii şi cu rezultate foarte bune.
SURSA : https://www.facebook.com/gazetadetitu

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 31-10-2020 07:10 AM de Homefire News.)
06-06-2015 08:19 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Basarab I" al Judetului Dambovita - Covalciuc Bogdan - 06-06-2015 08:19 AM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
World Rescue Challenge
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 04:31 PM
» Mesaje: 96
» Vizualizări: 28210
I.S.U. "Dobrogea" al Jude...
Ultimul mesaj a fost postat de: Homefire News
09-11-2024 09:15 AM
» Mesaje: 1162
» Vizualizări: 1600952