Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a participat astăzi, 25 august a.c., la ceremonia de avansare în gradul militar următor a celor şapte pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti.
Citat:Cu acest prilej, ministrul Vasile Blaga le-a mulţumit pompierilor care au intervenit, în primele momente, la misiunea de stingere a incendiului izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof.dr. Panait Sârbu” Bucureşti pentru „curajul, altruismul şi spiritul de sacrificiu” de care au dat dovadă, apreciind, totodată, modul profesionist în care au acţionat şi celelalte structuri ale MAI.
„Mulţumesc şi celorlalţi colegi din Poliţie, Jandarmerie, Poliţie Rutieră (...) Sistemul integrat de intervenţie, pentru care am insistat atât, îşi arată eficienţa”, a adăugat ministrul Blaga.
De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor a insistat asupra necesităţii continuării controalelor pe linia prevenirii incendiilor, la toate unităţile sanitare, amintind că, în acest sens, a fost semnat un ordin comun cu Ministerul Sănătăţii.
În acest context, ministrul Vasile Blaga a mai spus că, în primele luni ale anului, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene şi al municipiului Bucureşti au efectuat controale de prevenire a incendiilor la circa 1.500 unităţi din domeniul sănătăţii (spitale, policlinici, clinici, dispensare, etc.), pentru neregulile constatate fiind aplicate 1.585 sancţiuni contravenţionale.
În cadrul ceremoniei de astăzi au fost avansaţi la gradul de căpitan, locotenentul Florin Tiberiu Chirea, la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul adjutant Cristian Manole Vîlcu, la gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Petrişor Ştefan, la gradul de plutonier major, plutonierii Lucian Stamate, Marius-Ionuţ Simionescu, Cristian Constantin Nicolae şi Marian-Aurel Dumitru.
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Pompierii care au luptat în incendiul de la maternitatea Giulesti au fost avansaţi în grad
"Pentru profesionalismul şi determinarea de care au dat dovadă în exercitarea misiunii, au fost avansaţi la gradul de căpitan, locotenentul Florin Tiberiu Chirea, la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul adjutant Cristian Manole Vîlcu, la gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Petrişor Ştefan, la gradul de plutonier major, plutonierii Lucian Stamate, Marius-Ionuţ Simionescu, Cristian Constantin Nicolae şi Marian-Aurel Dumitru", se arată într-un comunicatul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Bravo ! Bravo ! Bravo !
"Audacia Et Devotio" Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 03-12-2010 09:40 PM de Covalciuc Bogdan.)
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Autospeciale noi !
Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) din București și Ilfov vor fi dotate în următoarele 18 luni cu 38 de autospeciale noi, ambulanțe de prim ajutor și reanimare, dar și cu două centre mobile de comandă și control pentru o mai bună gestionare a timpului de răspuns la solicitări.
Planurile au fost incluse în proiectul „Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Bucureşti-Ilfov”, lansat recent de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti – Ilfov (ADIBI), la care este partener Consiliul General al Municipiului București. Proiectul, ce va fi finanțat în proporție de 85% din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, presupune reducerea timpului de intervenție, în medie, la 8 minute în oraș, respectiv 20 de minute în mediul rural. “Scopul proiectului este îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență la nivelul întregii Regiuni București-Ilfov, prin reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru intervenții în situații de urgență
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Citat:Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti (ISUMB) vă invită vineri 08.04.2011, începând cu ora 10:00, să participaţi la Ziua Demonstrativă dedicată cetăţenilor bucureşteni, ce se va desfăşura în parcul Herăstrău, sub motto-ul - “Fii pregătit pentru cutremur”.
Activităţile principale vor viza informarea asupra riscurilor existente şi educarea cu privire la măsurile practice ce pot fi adoptate în cazul situaţiilor de urgenţă pentru reducerea vulnerabilităţilor, precum şi promovarea importanţei adaptării măsurilor la contextul social individual, pentru eficienţa maximă a acestora. În cadrul programului, se va prezenta şi tehnica de intervenţie.
Pornind de la principiile continuităţii şi gradualităţii, aplicate de ISUMB în activităţile specifice, a fost dezvoltat în parteneriat cu omologii bulgari şi croaţi, şi sub egida Comisiei Europene, proiectul SAFE QUAKE, iar în cadrul acestuia - „Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui seism”. Campania se desfăşoară gradual, pe mai multe etape, iar Ziua Demonstrativă ce o vom desfăşura alături de dumneavoastră, este o componentă importantă a acesteia, prin care sperăm să atingem unul din scopurile principale ale misiunii noastre în folosul populaţiei – crearea unei culturi civice în PREVENIREA şi PREGĂTIREA pentru situaţii de urgenţă.
Ţinând seama de locul şi rolul situaţiilor de urgenţă, şi de regăsirea acestora în toate sferele vieţii socio-economice, într-o pondere mai mică sau mai mare, în funcţie de dinamica lor, considerăm că este foarte importantă aplicarea principiului solidarităţii, sub înţelesul de solidaritate umană. Prin realizarea solidarităţii umane, atât în actul preventiv cât şi în momentul gestionării situaţiilor de urgenţă, noţiunilor de siguranţă şi securitate a cetăţeanului li se acordă o nouă dimensiune, iar instituţiei noastre o nobilă misiune, care îi scoate pregnant în evidenţă rolul deosebit jucat în domeniul situaţiilor de urgenţă.
În luna aprilie a acestui an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti (ISUMB) desfăşoară „Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui seism”. Campania este parte din proiectul SAFE QUAKE - „Îmbunătăţirea comportamentului post dezastru al populaţiei\cetăţenilor care locuiesc în zone urbane cu un grad ridicat de risc seismic”, desfăşurat sub egida Comisiei Europene, prin contribuţia Instrumentului Financiar de Protecţie Civilă şi aprobat în septembrie 2009.
Proiectul este implementat în România de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, în Bulgaria de către Direcţia Generală de Protecţie Civilă şi în Croaţia de către Direcţia Naţională de Protecţie şi Salvare. Obiectivele principale ale proiectului sunt creşterea ratei de supravieţuire în urma unui cutremur şi îmbunătăţirea pregătirii populaţiei pentru a face faţă efectelor unui cutremur, precum şi motivarea pentru a sprijini echipele de salvare în timpul intervenţiei.
În cadrul proiectului, ca rezultat al aportului personalului ISUMB şi al întâlnirilor cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale şi experţi internaţionali cu experienţă, a fost creat un set concis de reguli care trebuie respectate de către populaţie în cazul unui cutremur, până la sosirea echipelor de intervenţie, pornind de la implementarea modalităţilor de auto-protecţie şi ajutor reciproc între cetăţeni, precum şi între cetăţeni şi echipele de salvare. Materialele elaborate cuprind atât reguli generale cât şi reguli speciale, destinate persoanelor ce fac parte din grupuri vulnerabile: orbi, surdo-muti, batrani institutionalizati, copii, persoane cu handicap locomotor.
În perioada 15.03-15.04.2011, campania se derulează în instituţii de învăţământ şi centre speciale de zi, îngrijire şi asistenţă, de pe teritoriul municipiului Bucureşti reprezentând o continuitate a activităţilor de pregătire şi prevenire ale ISUMB.
Punctul culminant al campaniei de conştientizare îl va constitui Ziua Demonstrativă (Demo Day), cu tema “Fii pregătit pentru cutremur”, planificată a se desfăşura vineri, 08.04.2011 începând cu ora 10:00, în parcul Herăstrău.
Vă aşteptăm să ne fiţi alături, în faţa unui subiect de real interes pentru noi toţi!
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Trei copii, cu vârste între 7 şi 10 ani, şi un adult au decedat într-un incediu în cartierul Ferentari din Capitală. Cele patru victime au fost găsite în mansarda uneia dintre casele afectate de incendiu. Tavanul mansardei din gips carton s-a prăbusit peste cei trei copii şi peste adult.
O interventie din cate am urmarit destul de dificila ,rezultata din pacate cu victime .
Citat:La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale, care au reuşit să stingă incendiul, trei maşini ale SMURD şi o maşină de la descarcerare.
"Nu avem indicii despre cum s-a produs incendiul. Pe str. Prunilor nr. 9 au ars trei case şi două anexe. Casele sunt lipite. Până la această oră sunt trei copiii morţi şi un adult. Toate persoanele decedate se aflau în mansarda de la care a pornit focul. O persoană a fost intoxicată cu fum", a declarat la Realitatea TV Anca Onofrei, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.
"Am văzut fum şi i-am auzit pe ei ţipând: Băi, luăm foc. Şi anul trecut aceeaşi casă a luat foc. Nu ştiu de la ce a luat foc. La condiţiile pe care le au acolo", a declarat o vecină care a sunat la 112 să anunţe incendiul. Femeia reclamă faptul că cei dela serviciul de urgenţă i-au răspuns foarte greu la telefon. "Mi-au făcut legătura după cinci minute. Şi când au venit, au venit cu o singură autospecială. Nu s-au mobilizat deloc. Cum să acţioneze în timp cu o singură autospecială şi un furtun, când flăcările sunt până la cer", a mai spus ea.
sursa : realitatea .net
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-04-2011 11:09 AM de Covalciuc Bogdan.)