Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 14 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1299 thank(s) in 599 post(s)

RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Citat:FOTOGALERIE/ CULMEA GHINIONULUI: Biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti a ars la 50 de metri de Muzeul Pompierilor

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la biserica Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Pompierii se luptă de aproape trei ore să stingă flăcările. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla ultimele amănunte.

UPDATE 00:21 Din blocul de vizavi de lăcaşul sfânt, 10 femei "înarmate" cu mături şi făraşe au intrat în biserică pentru a începe curăţenia de după incendiu, deşi se mai văd scântei care sar din turla prăbuşită

UPDATE 00:05 Primarul sectorului 2, Nicolai Onţanu, a declarat exclusiv pentru reporterii ADEVĂRUL, aflaţi la faţa locului, că incendiul nu ar fi avut cum să izbucnească de la ceva electric, mai ales în turlă. "Cel mai probabil a fost de la vreo petardă sau artificii aruncate pe acoperiş. Pagubele sunt foarte mari, mai ales că turla a căzut cu totul. Din fericire, biserica este asigurată. Chiar mâine va avea loc o renovare a acoperişului pentru că aici se va sluiji în continuare".

UPDATE 23:55 "Noi am fost anunţaţi la ora 20.14. S-a intervenit cu şase autospeciale cu apă şi spumă, de descarcerare şi echipaj de prim-ajutor. Până în momentul de faţă, nu există nici o victimă în urma incendiului, pagubele fiind turla şi lucrurile peste care aceasta a căzut înăuntru. O comisie se va întâlni mâine şi va ancheta cauza producerii incendiului. Am întâmpinat dificultăţi din cauza străduţelor foarte înguste, dar şi pentru că focul a fost la partea superioară a turlei şi a trebuit să lucrăm de pe scări", a declarat pentru ADEVĂRUL Ovidiu Pană, şef relaţii publice la ISU Bucureşti.

UPDATE 23.43 Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu a venit la Biserica Sf. Pantelimon. El a stat de vorbă cu preoţii şi pompierii.

UPDATE: 23:33 Incendiul nu a fost stins încă, dar totul este sub control. Pompierii şi vecinii adunaţi la faţa loculuiscot obiecte şi bucăţi de lemn ud din biserică.
UPDATE: 22.30 Preoţii au reuşit să scoată icoanele din Biserică.

Focul a izbucnit in jurul orei 20, în turla bisericii şi apoi s-a extins. Pompierii cred că este vorba despre un scurtcircuit. Pompierii au dus o adevărată luptă să salveze turla şi catapeteasma. Turla a fost din lemn şi acoperit.

Biserica Sf. Pantelimon este una dintre bisericile vechi din Bucureşti, fiind ridicată în secolul al XVIII-lea. Aceasta se află în apropierea Pieţei Foişorul de Foc, între Bulevardul Ferdinand şi Calea Moşilor, având ca hramuri Sf. Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon şi Sf. Cuvioasă Parascheva. Construită pe locul unei vechi biserici de lemn, prima datând din 1752, cea de a doua din 1790, actuala formă a bisericii Sf. Pantelimon a fost finalizată, conform pisaniei, la 11 aprilie 1876. În anul 2008, cu ajutorul credincioşilor, biserica a fost împodobită cu diverse obiecte de cult, candele, iconostase, strane, potrivit Wikipedia.

Din anul 2008, Biserica adăposteşte moaştele Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

[Imagine: 4.jpg]

GALERIE FOTO

SURSA:http://www.adevarul.ro/actualitate/eveni...38142.html
10-01-2012 12:07 AM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
Postează răspuns 

Mesaje în acest subiect
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti - maf150 - 10-01-2012 12:07 AM
Accident Pipera - igabi100 - 18-07-2013, 02:34 PM

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Gheorghe Pop de B...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 08:06 PM
» Mesaje: 390
» Vizualizări: 653497
Concurs - ”Cel mai putern...
Ultimul mesaj a fost postat de: Covalciuc Bogdan
Ieri 07:33 PM
» Mesaje: 35
» Vizualizări: 3879