Evaluarea subiectului:
- 14 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
|
Autor |
Mesaj |
dragos
Membru experimentat
Alăturat: Jan 2011
Given 126 thank(s) in 42 post(s)
|
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti
Am de facut doar cateva remarci:
1. Expresia folosita de jurnalisti a fost ca la sosire "pompierii nu au apa" si ca stau ori masinile au apa cand pleaca la interventie, ma refer la cele cu apa si spuma. Chiar in filmuletul de mai sus de pe protv, care e facut pe la inceputul incendiului, se vede o APCA din care se alimenta cu apa alta masina. Poate ca ulterior au ramas fara apa si au mers sa alimenteze la 2 km. Dar la sosire aveau apa! Poate ca nu m-am exprimat eu cum trebuie.
2. Nu intamplator am vorbit de ordinea in care au sosit autospecialele si de felul in care sunt dispuse subunitatile in zona, de dotarea lor. Daca primii au raspuns niste colegi care nu au autoscari pt. lucrul la mare inaltime, ce voiati sa faca ??? Probabil ca au incercat intai sa evacueze oamenii, iar apoi sa actioneze pe casa scarilor dar nu s-a putut.
3. Am vazut ca de pe o platforma apa refula in sens opus fata de cladire dar si spre cladire (parca se vad 2 jeturi) dar a fost ceva temporar poate de ordin tehnic, timp de cateva secunde, se poate vedea pe film. Chiar in momentul in care blonda de la Protv vorbea de acest lucru, jetul de apa era directionat spre cladire. Oamenii sunt disperati si ar vrea ca in momentul in care apare focul pompierii sa se si teleporteze acolo si gata au stins incendiul. Era clar ca nu se puteau evita pagubele.
4. Sa se vorbeasca de prevenirea incendiilor la tv. Am vazut diverse opinii cum ca la noi in tara se folosesc materiale pt. izolatie care nu se folosesc in alte tari, apoi izolatiile electrice se fac in dorul lelii etc. Deci in primul rand sa se arate cu degetul catre cei care au permis ca asa ceva sa se intample nu catre cei care au incercat, cu mijloacele pe care le au, sa inlature efectele negative !! Acolo , in spatele usilor, sub maldarul de "hartii" puroiul e si mai mare!!
5. Pe film apare o imagine cu un furtun spart la iesirea de la pompe la o APCA. Sunt cumva servantii sau soferii de vina pt. asta ??? Ce au facut aia care se ocupa cu logistica in toti acesti ani? Cine stie ce vechime aveau acele furtunuri.
6. Normal ar fi ca o analiza a interventiei sa se faca cu toti cei care au participat si sunt sigur ca va fi mai bine data viitoare. Iar purtatorul de cuvant trebuie sa aibe informatiile necesare, daca nu in timpul interventiei macar ulterior si sa mai contracareze avantul ziaristilor aflati in cautare de senzational.
7. Cand am facut vorbire de vina pompierilor ma refeream la cei implicati in interventie, nu la altii !
8. Nu am avut pretentia ca as fi un participant la ceea ce s-a intamplat acolo. Eu chiar as dori ca sa intervina pe acest forum colegi din Bucuresti care au fost si sa spuna cum au decurs lucrurile. Mi-am exprimat opinia in functie de ce am vazut la tv in transmisiunile live si in ziare. Eu insa am avut impresia ca ziaristii ar incerca sa arate cu degetul catre pompieri chiar prin faptul ca dadeau, repetat, imaginile cu oamenii care ii blamau pe colegii nostri. Repet e doar parerea mea !
@Florin Parvu:
Da, poate ca presa a transmis comunicatele de presa referitoare la dotarea pompierilor. Dar cand faceau asta ? Numai cu ocazia zilei de 13 sept. sau acum, cand apar diferite situatii cum e acest incendiu. De ce nu fac scandal mult mai frecvent in acest sens ? Cum de au avut loc discutii, s-au scris articole de presa, mult mai des, despre situatia aviatiei militare (chiar si in prezent), iar despre o arma care nu da in cap la nimeni, nu omoara pe nimeni au loc din an in pasti. Deci daca e vreo vina a presei in acest sens, dupa parerea mea, este aceea ca face vorbire numai cand ii convine, si in special cu ocazia unor evenimente de acest gen cand e ratingul mare. Cate emisiuni cu ministrul de interne sau cu insp general ati vazut la tv in care sa se vorbeasca despre situatia din IGSU ? Ma refer la emisiuni care sa fi avut loc atunci cand nu erau evenimente precum acest incendiu sau inundatii sau caderi de zapada? Oare astfel de discutii trebuie sa aiba loc doar la initiativa altora, nu si a presei ??? Eu zic ca e vorba de aspectul economic. Cand ai o astfel de catastrofa in desfasurare e audienta, nu gluma!! Daca s-ar convoca o discutie la tv sau oriunde despre IGSU sau despre oricare alta arma cand nu sunt evenimente, ce priza ar fi la public ??? Au vorbit ieri toata ziua si totul se va calma. Vom reveni iar la tampeniile despre DD otv, cocalari si pitipoance gletuite si plasticate, cearta dintre partide etc.
Stiu discutia de pe alt forum, despre insp sef din Bucuresti . De ce presa nu a dezbatut problema ? Cand a avut loc incendiul de la Dragonul Rosu si a murit un pompier au facut cei din presa presiuni sa se dea publicitatii rezultatele anchetei ? Au stat la poarta ISU Bucuresti sa ii intrebe pe sefi cine sunt vinovatii ? Ea, presa, are puterea de a face sa apara la iveala orice aspect negativ, si mai ales poate preveni aparitia unor astfel de calamitati chiar prin aducerea in discutie, in mod repetat, a unor astfel de probleme. Noi am fost feriti de evenimente precum un cutremur de intensitate mare, inundatii devastatoare cum au fost la New Orleans. Atunci nu vom mai avea scapare !
Cele 5 porunci ale vietii 1. Sa nu gandesti, 2. Daca gandesti, sa nu spui, 3. Daca spui, sa nu scrii, 4. Daca scrii, sa nu semnezi, 5. Daca semnezi, sa nu te miri.
|
|
03-10-2012 02:48 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Mesaje în acest subiect |
RE: I.S.U. "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti - dragos - 03-10-2012 02:48 PM
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|