Evaluarea subiectului:
- 14 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
|
Autor |
Mesaj |
Homefire News
Old firefighter Moderator
Alăturat: Nov 2010
Given 7901 thank(s) in 3626 post(s)
|
RE: I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
(22-05-2015 04:01 PM)HomefireNews Scris: Întrebare supărătoare : What are we doing here ?
Citat:Femeia care se urcase pe un bloc de opt etaje din centrul Capitalei şi ameninţa că se sinucide, de joi de la ora 11.00, s-a aruncat de pe imobil, neputând fi convinsă să renunţe la gestul său, nici de negociatori, nici de soţul ei.
The end. Pompierii vinovați ?
Nu ...dar au devenit subiect de discutie .... daca nimeni din compartimentul de imagine nu explica .... ce atributiuni avem noi in aceste "situatii de urgenta" . Ori nu stie nimeni ?
Intrebare intrebatoare nr.2 : Ce atributiuni avem noi in astfel de cazuri ?
Intrebare intrebatoare nr.3 : Se putea face ceva ...din punct de vedere pompieristic ?
Salvarea vine de la eterna comisie de cercetare Arafat !
Citat:O comisie va analiza măsurile luate în cazul femeii care s-a aruncat, în această seară, de pe un bloc din centrul Capitalei, unde a stat mai bine de 30 de ore amenințând cu sinuciderea, în timp ce negociatorii Poliției și pompierii au încercat neîntrerupt să o salveze, a declarat Raed Arafat.
Comisia mixtă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a Poliției Române va analiza modul în care au fost urmate procedurile în cadrul operațiunii de salvare și se vor lua măsuri dacă se constată că nu s-au respectat toți pașii, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Intrebarea intrebatoare nr 4 : Care pași ?
Cum vede contribuabilul din fata Tv situația : Citat:36 de h, atat a stat femeia pe bloc.Timp in care niste autoritati competente ar fi inconjurat blocul cu saltele .Am laudat atat de mult ISU dar s a dovedit ca in situatii de criza habar nu au ce sa faca. Oricum bine ca nu le a spart salteaua, asa a cazut pe beton e mai rezistent!
Intrebarea intrebatoare nr 5 : Ce sanse erau pentru raposata daca se puneau 50 de saltele ?
Explicatii ...explicații ....
Citat:De ce n-a fost umflată salteaua care ar fi putut să atenueze căderea femeii care a sărit de pe bloc după 35 de ore
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au explicat, pentru „Adevărul“, de ce nu a fost umflată perna enormă care a fost adusă tocmai din doatarea pompierilor din Argeş. „În momentul în care ne pregăteam să o umflăm, echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers pentru că femeia începuse să se agite“, susţin reprezentanţii ISU. De asemenea, aceştia au explicat că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, întrucât persoana care cade în gol pe o asemenea saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă , înregistrându-se până acum multe cazuri în care oamenii au rămas invalizi. Femeia a stat pe terasa blocului 35 de ore şi, în jurul orei 19.00, a căzut în gol. Cel mai probabil, femeia a cedat din cauza epuizării fizice şi psihice.
Citat:România se uită la tine cum mori
Peste 35 de ore a stat Elena la margine de moarte, ceea ce mă face să am dubii cu privire la cât de hotărâtă era femeia să facă asta. Nu au existat plase sau saltele care să atenueze impactul pentru că ele nu există, de fapt, în dotarea pompierilor din Bucureşti. Salteaua gonflablă adusă de la Giurgiu nu a fost umflată pentru că „echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers întrucât femeia începuse să se agite“, susţin reprezentanţii ISU, contactaţi de „Adevărul”. Mi s-a întors stomacul pe jos când cineva din redacţie a strigat: „S-a aruncat!”. Chiar am lăsat să moară un om sub ochii noştri, ai camerelor de filmat, ai pompierilor, ai prietenilor, ai turiştilor care mâncau fish and chips. E inutil acum sentimentul de vinovăţie şi neputinţă.
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 23-05-2015 08:11 AM de Homefire News.)
|
|
23-05-2015 07:08 AM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Mesaje în acest subiect |
RE: I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov - Homefire News - 23-05-2015 07:08 AM
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|