Evaluarea subiectului:
- 14 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
|
Autor |
Mesaj |
Homefire News
Old firefighter Moderator
Alăturat: Nov 2010
Given 8126 thank(s) in 3686 post(s)
|
RE: I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov
Incendiu puternic in Centrul Capitalei.
Citat:Un puternic incendiu a izbucnit, vineri dupa amiaza, in Centrul Capitalei, pe Bulevardul Magheru.
SURSA : http://www.cancan.ro/
Citat:O altă misiune grea pentru pompieri. Echipaje de stingere, autoscări și ambulanțe SMURD au intervenit la un imobil (P+6E) din bd. Magheru, pentru stingerea unui incendiu produs la parterul clădirii și evacuarea persoanelor surprinse în interior. Urmare a materialelor lemnoase și plastice care au ars, s-a degajat foarte mult fum care a inundat casa scării și etajele superioare. Echipe de pompieri s-au mobilizat rapid pentru căutarea și salvarea victimelor care se aflau în pericol. În total 10 persoane au fost evacuate din care 3 au fost transportate la spital (1 victimă cu arsuri pe o suprafață de aproximativ 20%, 2 victime expuse la fum).
SURSA : ISU Bucuresti-Ilfov
Marturiile primilor pompieri ajunsi la incendiul de la Colectiv: "N-a fost un incendiu normal. Inauntru ramasese intact, inclusiv mesele si scaunele din lemn
Citat:Primii pompieri care au ajuns la incendiul de la clubul Colectiv au fost cei la unitatea din Pieptanari.
Cu lacrimi in ochi si inca ingroziti de cele intamplate, doi dintre pompieri au facut marturisiri cutremuratoare.
"Invatat ca la alte incendii, cu cateva victime, am vazut vreo 4-5 care ieseau cu arsuri si am crezut ca despre ei este vorba, zic sa ma opresc sa-i ajut. Dar inainte era tot mai rau, tot mai multi, tot mai multi. Oameni care ardeau hainele pe ei si care ne implorau sa-i ajutam, sa intram inauntru si sa le salvam prietenii. Usa era blocata de cadavre, o gramada de corpuri unul peste celalalt si a trebuit sa le dam la o parte ca sa putem intra"
"N-a fost un incendiu normal, cu care ne intalnim in fiecare zi. Noi am ajuns acolo si nici nu mai aveam ce sa stingem, pentru ca acel burete s-a aprins dintr-odata si a ars cu repeziciune. Nu mai era decat fum si trupuri intinse pe jos. A fost mai mult o gazare, pentru ca buretele a ars si a emanat acel fum toxic, iar tot ce era inauntru ramasese intact, inclusiv mesele si scaunele din lemn. Fumul era atat de toxic incat faceai doi pasi inauntru si nu mai puteai respira. Fara aparat de oxigen nu se putea patrunde"
"Cand am intrat inauntru, era o liniste desavarsita. Nici noi nu prea puteam comunica unii cu altii pentru ca aveam mastile pe figura... Se auzeau doar telefoanele lor sunand incontinuu, raspandite pe jos si luminand in intuneric. Nu era vizibilitate deloc, noi am folosit niste lanterne din dotare si pe pipaite. Mers pe coate si pipait: Aici e cineva, aici e cineva. Am intrat in fiecare ungher: din toaleta am scos cinci persoane, din garderoba trei, de langa bar, de peste tot...". Sorin Arhire: "Am ajuns la cei cazuti inauntru si am vrut sa-l ridic pe unul dintre ei, dar am ramas cu pielea in mana, cadea pielea de pe ei pur si simplu. A venit un coleg si m-a ajutat sa-l scot, dupa care am pierdut evidenta. Gaseam - scoteam, gaseam - scoteam. Am iesit afara cand mi s-a lipit aparatul de fata pentru ca nu mai aveam aer. Trei aparate am schimbat. A fost ceva de nedescris". Marian Floarea: "Un baiat de afara ne tot ruga: E prietena mea inauntru, salvati-o, salvati-o. Au iesit colegii mei cu ea pe brate si am incercat sa o readucem la viata cu manevre de resuscitare. Apoi a fost preluata de ambulanta si nu stim ce s-a mai intamplat. A fost groaznic. In hala aceea nu erau sisteme de aerisire, nu erau geamuri, era o hala inchisa, cu o singura intrare. Noi cautam de obicei gurile de aerisire, geamurile, decopertam, spargem geamurile, ca sa fie cat mai usor accesibil, sa iasa fumul. Acolo n-am avut ce sa deschidem. Oamenii aia n-au avut nicio sansa. In afara accesului principal, o usa normala, mai era o usa legata cu un lant. Cine putea sa o deschida in panica aceea? Abia cand s-a terminat misiunea ne-am dat seama ca a fost cea mai mare tragedie din ultimele decenii. Ma gandeam la parintii care si-au pierdut copiii, ca si eu sunt parinte. M-am gandit ca si fetele mele o sa creasca..."
SURSA : http://www.ele.ro/
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 06-11-2015 07:57 PM de Homefire News.)
|
|
06-11-2015 07:18 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Mesaje în acest subiect |
RE: I.S.U.'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov - Homefire News - 06-11-2015 07:18 PM
|
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|