Evaluarea subiectului:
- 2 voturi - 5 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
S.M.U.R.D. Dolj
|
Autor |
Mesaj |
Covalciuc Bogdan
Administrator
Mesaje: 14,856
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 6650
Given 20134 thank(s) in 8174 post(s)
|
RE: S.M.U.R.D. DOLJ
CJ Dolj: Ion Prioteasa a inaugurat hangarul SMURD de la Aeroport
Citat:Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inaugurat, joi, alături de generalul-maior Dorel Grădinaru, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), punctul de operare aeromedicală SMURD de la Aeroportul Craiova, construit și echipat de CJ printr-un proiect în valoare totală de un milion de lei.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a subliniat faptul că noul complex, cu hangar, platformă de aterizare și spații logistice, creează condiții mai bune de operare a elicopterului pentru situații de urgență repartizat Olteniei la sfârșitul anului 2012, aeronavă care, până în prezent, a executat peste 400 de misiuni de salvare.
„Ne aflăm în același loc în care, în urmă cu mai bine de un an, ne-am întâlnit cu prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, cu domnul Raed Arafat și cu domnul general Dorel Grădinaru, pentru a marca două momente speciale din viața Doljului și, în definitiv, a întregii Oltenii.
Pe de o parte, inauguram clădirea modernizată a aeroportului; pe de cealaltă, se înființa Centrul Aeromedical, iar regiunea noastră primea în dotare un elicopter pentru situații de urgență.
A fost o mare bucurie pentru noi și a reprezentat, în egală măsură, și o bătălie câștigată, pentru că mai multe județe își doreau această aeronavă SMURD. Am reușit, în acest fel, să creăm o punte aeriană între spitalele din Oltenia, dar și între acestea și unitățile sanitare din București.
Ne-am luat atunci angajamentul de a construi un adăpost pentru acest elicopter, angajament pe care l-am onorat cu toată seriozitatea. Am făcut chiar mai mult decât atât: am realizat o construcţie complexă, cu o platformă de aterizare de aproape 800 de metri pătraţi, cu hangar, cu încăperi speciale în care piloții și cadrele medicale să se poată odihni, să își poată pregăti misiunile de zbor, o clădire cu toate dotările și sistemele de comunicații necesare.
În perioada care a trecut de când am primit acest elicopter, s-au efectuat peste 400 de zboruri, fiind salvate viețile multor oameni, fie că a fost vorba de victime ale unor accidente, care au fost transportate rapid la spitalul de urgență, fie de pacienți care au fost transferați de la Craiova către unități spitalicești din capitală.
Mă bucur să-l avem alături de noi, la acest eveniment deosebit, pe domnul general Dorel Grădinaru, împreună cu alți prieteni ai noștri, pe care îi salut cu toată deferența – comandanții inspectoratelor județene de Jandarmerie, Poliție, Situaţii de Urgenţă și conducători ai altor structuri.
Folosesc acest prilej ca să adresez domnului Grădinaru mulțumirile noastre pentru faptul că avem acest elicopter aici, la Craiova. Dispunem acum și de un complex ce va permite operarea în condiții mai bune a aeronavei SMURD, care, bineînțeles, nu ne dorim decât să fie folosită cât mai rar“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, generalul-maior Dorel Grădinaru, a declarat că realizarea unui punct de operare aeromedicală SMURD creşte în mod semnificativ potenţialul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova.
„Asistăm la realizarea unui întreg prin construirea acestui hangar. În acest întreg, noi am venit cu elicopterul, care a asigurat mobilitatea aeriană, iar dumneavoastră cu cealaltă parte necesară proiectului: această structură aeronautică de susţinere a zborurilor, care creşte foarte mult potenţialul de realizare a misiunilor.
Vremea este, de acum înainte, singurul impediment care va putea opri o misiune. Pot să spun că acest hangar este un lucru foarte bine făcut, este exact ceea ce trebuie pentru un punct aeromedical, un punct de operare SMURD. În acest fel, potenţialul spitalului judeţean va creşte foarte mult.
Craiova devine astfel un pol al sănătăţii pentru întreaga regiune a Olteniei. Acest elicopter şi acest hangar nu sunt doar ale Doljului. Prin această construcţie s-a realizat, practic, o extindere a serviciilor medicale în toată Oltenia şi atunci, pentru această împlinire, mulţumirile pot fi adresate şi de celelalte judeţe ale regiunii.
Doresc să prezint mulţumirile domnului viceprim-ministru al Guvernului României şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru ceea ce Consiliul Judeţean Dolj a reuşit să realizeze prin construirea acestui hangar“, a declarat generalul-maior Dorel Grădinaru, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI.
Vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan a afirmat că investițiile consiliului județean în sectorul sanitar vor continua, în perioada următoare urmând să fie lansată licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de construire în vederea extinderii Unității de Primiri Urgențe (UPU) a SCJU Craiova.
„Domeniul medical reprezintă o prioritate pentru CJ Dolj. De-a lungul timpului, am intervenit și am investit foarte mult în acest sector, fie că vorbim de cele șapte unități medico-sociale pe care le avem în județ, de cele două spitale, de la Leamna și de la Dăbuleni, fie că vorbim de spitalul județean. Sunt încă multe lucruri de făcut, pentru că nevoile sunt mari, dar trebuie să fim conștienți că există o preocupare a autorităților județene pentru dezvoltarea unităților spitalicești pe care le păstorim.
Acest hangar vine ca o continuitate, vine să fixeze pentru totdeauna un punct aeromedical la Craiova. Ne bucurăm, deopotrivă, pentru colegii noștri de la SMURD, o instituție și un colectiv medical apreciate la nivel național, care vor găsi în acest stabiliment, pe care îl inaugurăm astăzi și în care vor sta 24 de ore din 24, condiții de lucru decente: spații de odihnă, o sală de mese, birouri dotate și conexiuni cu toate instituțiile care intervin în situații de urgență.
Nu ne vom opri aici. Suntem pe punctul de a lansa o licitație pentru construirea unei noi unități de primire a urgențelor la SCJU Craiova, investiție care va fi finanțată exclusiv de la bugetul consiliului județean“, a spus vicepreşedintele CJ Dolj Cristinel Iovan.
La rândul său, managerul SCJU Craiova, dr. Bogdan Fănuță, a punctat faptul că investiția realizată de CJ Dolj la aeroport are un impact pozitiv asupra întregii regiuni a Olteniei.
„Pentru SCJU Craiova, toate investițiile realizate în ultima perioadă de Consiliul Județean Dolj înseamnă o creștere a calității actului medical și o îmbunătățire a timpilor de aducere a pacienților către spital, în special prin acest punct de operare aeromedicală și prin existența acelei piste în spatele spitalului.
Toate aceste lucruri sunt benefice nu numai pentru județul Dolj. Să nu uităm că SCJU Craiova este un spital care deservește cinci județe, cu o populaţie de câteva milioane de locuitori, aceeaşi arie pe care o acoperă şi acest elicopter pentru situaţii de urgenţă.
Punctul de operare aeromedicală nu este, în concluzie, o investiție a consiliului județean doar pentru județul Dolj, ci pentru întreaga regiune a Olteniei. Coroborat cu următoarele proiecte anunțate, în special cel de extindere a Unității de Primiri Urgențe și cel privind Centrul de Cardiologie, crește adresabilitatea SCJU Craiova și, astfel, se diversifică gama de servicii medicale oferite, pentru a răspunde cât mai bine necesităților oamenilor din această zonă.
Doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați, în special consiliului județean, pentru ceea ce s-a realizat aici și pentru investițiile viitoare, în speranța că toate aceste lucruri vor avea ca rezultat un act medical de o cât mai bună calitate, în beneficiul pacienților din regiune“, a declarat managerul SCJU Craiova, dr. Bogdan Fănuță.
Investiţia Consiliului Judeţean Dolj pentru realizarea punctului de operare aeromedicală de la Aeroportul Craiova a vizat proiectarea și construirea platformei de aterizare și a unei clădiri cu regim de înălţime parter şi parţial etaj, cu o suprafaţă desfăşurată de 478,45 metri pătraţi, pentru care au fost asigurate toate utilitățile necesare, dar și echipamente speciale, precum instalația de încălzire a hangarului și cablul de degivrare pentru ușa acestuia.
Complexul este prevăzut cu o zonă de garare a elicopterului, în suprafaţă de aproape 320 de metri pătraţi, cu camere pentru briefing, spaţii de odihnă pentru piloţi şi pentru personalul medical, un loc de luat masa care include o bucătărie, cu birouri, magazie, spaţii tehnice și pentru echipamente. Proiectul, în valoare totală de un milion de lei, inclusiv TVA, a presupus, în același timp, şi dotarea completă a punctului de operare aeromedicală cu mobilier, aparatură electrocasnică și echipamente IT.
SURSA : http://www.oltenasul.ro/
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LJslC9umuJE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 22-03-2021 09:36 AM de Homefire News.)
|
|
12-04-2014 07:34 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem | |
|
|