Evaluarea subiectului:
- 10 voturi - 3.2 în medie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ore suplimentare
|
Autor |
Mesaj |
{myadvertisements[zone_3]}
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
recul.
Membru junior
 
Mesaje: 40
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 0
Given 11 thank(s) in 6 post(s)
|
RE: Ore suplimentare
Cum adica scad timpul de masa din timpul de lucru? Detaliaza te rog!
|
|
08-03-2015 11:29 AM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan
Administrator
       
Mesaje: 14,149
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 5885
Given 15832 thank(s) in 7266 post(s)
|
RE: Ore suplimentare
(08-03-2015 11:59 AM)raul popa Scris: pai o sa vedeti ca o ora o sa vi-se scada lunar din cele 24 ore cat este timpul pentru masa veti vedea pontajul cu orele la sfarsitul lunii!
Este cea mai tare chestie auzită în sistem ....dupa 25 ani de activitate !
Principala armă a unor persoane decidente incompetente este să subordoneze instituția prin neutralizarea adevărului prin tehnici de dezinformare, manipulare si etichetări a persoanelor incomode.Procedurile de dezinformare şi manipulare au devenit atât de subtile şi de eficace încât adevărul este greu de cernut . Suntem ca o temniţă a evului mediu întunecat care nu are bare de oţel, lanţuri sau lacăte. În schimb, este încuiată prin dezorientare şi construită din dezinformare... Suntem puternic întemniţaţi în acest ev mediu întunecat pur şi simplu prin termenii cu care am fost condiţionaţi să gândim.
Online circula un "manifest " ...
"Împotriva programului operativ în ture de 24/48 al pompierilor militari "
Am să o spun răspicat ... chiar dacă o să fiu apostrofat de colegi: Nu sunt de acord cu acea pagina de facebook ! Nu sunt de acord cu astfel de manifestare . Problema programului 24/48 nu se rezolva așa .... avem pârghii regulamentare și legale pe care nu le folosim . De ce ? Deoarece nu gandim ca niste militari ...gândim ca niște cilvili . Rezolva ceva acest manifest ? NU !
Un sfat de la un "expirat" pentru toți camarazii pompieri militari și paramedici pe lînga "toate celelalte" ... Prima cale este sa încerci să soluționezi conflictul pe cale regulamentară, respectiv prin RAPORT PERSONAL înaintat ierarhic - mai întâi comandantului direct, apoi inspectorului șef, dupa care inspectorului general. Cine te impiedică pe tine , pe mine sau pe toți camarazii tălpași ... să face(m)ti rapoarte personale către IS si IG, prin care sa semnalați că este greșit și inuman programul ...că metodologia de calcul este eronată si incalca normativele legale ? Daca rapoartele sunt corect argumentate, nu este motiv de sancțiune disciplinară, fiind un drept regulamentar al militarului.
Nu faceti RAPOARTE PERSONALE ... NU există rezolvare .Singura cale legala și regulamentara este raportul personal. Manifestările sindicaliste si de protest nu rezolva nimic ... mai rău fac .
Si pentru cei care sunt timorati că își exprimă gândurile și opiniile ... În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție
Citat:Articolul 30 al Constituției României proclamă:
„Libertatea de exprimare”
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale prevede:
1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.
Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale prevede:
Citat:1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.
In rest ...toate sunt "cancanuri" ....vorbiti , discutati , exprimati -va .....militarii sunt cetateni cu drepturi depline .
Singurele drepturi restranse ( Legea 80/1995 -satutul cadrelor militare ) sunt : In rest ...toate sunt "cancanuri" .... vorbiti , discutati , exprimati -va .....militarii sunt cetateni cu drepturi depline . Singurele drepturi restranse ( Legea 80/1995 -satutul cadrelor militare ) sunt : Citat: In rest ...toate sunt "cancanuri" ....vorbiti , discutati , exprimati -va .....militarii sunt cetateni cu drepturi depline . Singurele drepturi restranse ( Legea 80/1995 -satutul cadrelor militare ) sunt : Articolul 28
(1)Cadrelor militare in activitate le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi:
a)sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda prin orice mijloace sau alte activitati in favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru functii publice;
b)sa candideze pentru a fi alese in administratia publica locala si in Parlamentul Romaniei, precum si in functia de Presedinte al Romaniei;
c)sa declare sau sa participe la greva.
Articolul 29
(1)Cadrelor militare in activitate le este restransa exercitarea unor drepturi si libertati, astfel:
a)opiniile politice pot fi exprimate numai in afara serviciului;
b)exprimarea in public a unor opinii contrare intereselor Romaniei si fortelor armate nu este permisa;
c)conditiile in care cadrele militare in activitate vor putea sa prezinte public informatii militare se vor stabili prin ordin al ministrului apararii nationale;
d)aderarea la culte religioase este libera, mai putin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de pastrare a ordinii publice, precum si la cele care incalca bunele moravuri sau afecteaza exercitarea profesiei;
e)constituirea in diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-stiintific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu exceptia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii si disciplinei specifice institutiei armatei, este permisa in conditiile stabilite prin regulamentele militare.
g)participarea la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical este interzisa, cu exceptia activitatilor la care se participa in misiune;
h)cadrele militare in activitate se pot deplasa in strainatate in conditiile ce se stabilesc prin ordin al ministrului apararii nationale.
Si retineți ...20000 rapoarte personale către IG ...pe cale ierarhică sunt solutția. Cu timp şi cu răbdare poţi să învingi orice. Răbdarea este însoţitoarea înţelepciunii. Cine are răbdare învinge. In rest ...
"Audacia Et Devotio ".
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 08-03-2015 01:14 PM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
08-03-2015 12:08 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Covalciuc Bogdan
Administrator
       
Mesaje: 14,149
Alăturat: Aug 2010
Locatie:
Thanks: 5885
Given 15832 thank(s) in 7266 post(s)
|
RE: Ore suplimentare
(07-03-2015 09:04 AM)Covalciuc Bogdan Scris: Excel pentru calculul pontajului dupa noile norme ale programului 24/48 
![[Imagine: screenshot_575.png]](http://s6.postimg.org/6id2g8gsx/screenshot_575.png)
Citat:Acest fisier excel a fost conceput pentru calculul pontajului dupa noile norme ale programului 24/48, putand fi folosit indiferent de luna curenta, numarul de zile de sarbatoare, concedii, etc… Sper sa faca viata un pic mai usoara si celor ce se ocupa cu calculul pontajului, si tuturor colegilor ce vor sa isi tina evidenta .
Calculeaza:
Norma totala de lucru ( numarul de zile lucratoare din luna inmultit cu 8).
Norma personala de lucru ( numarul de zile lucratoare, fara a se considera zi de munca acele in care ai fost in concediu, liber, concediu medical, etc... )
Numarul total de ore lucrate
Numarul total de ore de week-end si sarbatori legale lucrate
Numarul de ore de week-end si sarbatori legale platite suplimentar cu 75% (cele ce nu depasesc norma de lucru).
Numarul de ore de week-end si sarbatori legale platite suplimentar cu 175% (cele ce depasesc norma de lucru).
Numarul de ore libere ce trebuiesc acordate ( Din orele ce depasesc norma se scad cele platite suplimentar cu 175%).
MOD DE FOLOSIRE
Pentru a putea fi folosit in fiecare luna foaia de calcul denumita " MATRITA" ramane FIXA. Se creeaza o copie a ei la sfarsit, si se redenumeste cu luna la care se face pontajul.
(Modalitate - Click dreapta unde scrie " matrita" selectati "move or copy", selectati "move to end" si bifati "create a copy" apoi OK. Apoi dublu click pe foaia nou creeata in dreptul denumirii matrita(2) si se modifica denumirea dupa luna la care se face pontajul.
In coltul din stanga sus se trece data de 1 a lunii in care se face pontajul.
Modalitate: se trece 1-3 pentru martie sau 1-8 pentru august. E posibil ca sa aveti calculatorul setat in modul en si atunci veti trece 3-1 pentru 1 martie (altfel va apare 3 ianuarie in loc de 1 martie... VERIFICATI ! )
La randul unde scrie Sarbatoriveti nota cu litera " S " in dreptul zilei considerata sarbatoare legala. ( NU E CAZUL pentru sambete - duminici) .
La randul unde scrie " ZILE LIBERE, CONCEDII" veti nota in dreptul zilelor corespunzatoare astfel:
L pentru zi libera
CO pentru concediu de odihna
CM pentru concediu medical sau orice alt tip de concediu
La randul unde scrie " ZILE LIBERE, CONCEDII veti nota in dreptul zilelor corespunzatoare astfel:
T pentru tura de 24
Z pentru program 8-16
N doar pentru data de 1 in situatia in care a fost de tura ultima zi lucratoare din luna anterioara.
Pentru usurinta a fost adaugata formula in campul de pontaj ca odata trecuta prima tura sa treaca automat din 3 in 3 zile . In cazul in care in cursul lunii apar zile libere, concedii, schimburi de tura etc, acestea trebuiesc efectuate manual si verificate !
Codul Muncii
Citat:TITLUL III - Timpul de muncă şi timpul de odihnă
CAPITOLUL 1 - Timpul de muncă
SECTIUNEA 1 - Durata timpului de muncă
Art. 114. [durata maxima a timpului de munca](1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. (2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana. (3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni. (4) Sub rezerva respectarii reglementarilor privind protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de munca pot prevedea derogari de la durata perioadei de referinta stabilite la alin. (3), dar pentru perioade de referinta care in niciun caz sa nu depaseasca 12 luni. (5) La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata concediului de odihna anual si situatiile de suspendare a contractului individual de munca. (6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplica tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani.
DESCARCA Excel pontaj http://fbx.ro/uujg4m9nviq73wl7
Descarca Excel pontaj http://www.filedropper.com/pontajfinal
"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-03-2015 06:19 AM de Covalciuc Bogdan.)
|
|
08-03-2015 12:26 PM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
pyelmusvasyle
Utilizator nou

Mesaje: 4
Alăturat: Oct 2014
Locatie:
Thanks: 0
Given 1 thank(s) in 1 post(s)
|
RE: Ore suplimentare
Buna seara. La fel ca ceilalti colegi, va rog se poate parola de deblocare!? Multumim!
|
|
08-03-2015 09:19 PM |
|
Thanks given by: | |
|
{myadvertisements[zone_3]}
|
Bine ai venit, Vizitator! |
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.
|
Sustinem |  |
 |
|