Prietenii Pompierilor din Satu Mare, la concurs în Slovenia
Un lot de fete condus de coordonatorul cercului “Prietenii Pompierilor“ de la Palatul Copiilor Satu Mare va reprezenta România la concursul internaţional ,,Prietenii Pompierilor”, care se va desfăşura în perioada 14-24 iulie în Slovenia. Copilele au avut ieri ultimul antrenament acasă, înainte de a merge în delegaţie. Câştigând concursul naţional, cele 11 tinere din Satu Mare au ocazia să concureze în competiţia internaţională. Coordonatorul echipei este profesorul pensionar Veronica Bancoş cea care se ocupă de ani de zile de tinerii de la “Prietenii Pompierilor“. Din anul 2000 încoace echipa sătmăreană câştigă mereu faza naţională a concursului Prietenii Pompierilor. Echipele coordonate de Veronica Bancoş au avut 8 ieşiri din ţară din care şase oficiale şi două în calitate de invitaţi de onoare în Ungaria şi Bulgaria.
sursa:http://www.gazetanord-vest.ro
“Lupta împotriva incendiilor este o ştiinţă care nu se schimbă niciodată. Lucruri care se schimbă sunt utilajele, aparatele,uneltele.“
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 10-04-2015 07:58 AM de Covalciuc Bogdan.)
Concursul “Echipaj de pompieri” ediţia I- faza zonală Botoşani şi-a desemnat câştigătorii Vineri, 6 aprilie
Citat:Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a fost gazda concursului judeţean „Echipaj de pompieri”, ediţia I- faza zonală Botoşani. Concursul (iniţiat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, S.A.M. „I. PILLAT” Dorohoi şi C.S.E.I. Botoşani ) a avut ca scop asigurarea pregătirii unitare a elevilor cu cerinţe educative speciale din cadrul judeţului pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi cunoaşterea regulilor de comportare şi a măsurilor de prevenire.
În concurs au fost înscrise un număr de 13 echipaje din Şcolile Nr. 1, 8, 12, 16, 17 Botoşani, Şcoala Stăuceni, Şcoala Săveni, Şcoala Truşeşti şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani. Concursul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă şi a avut o probă practică şi una teoretică. La proba practică participanţii au trebuit să recunoască materialele şi accesoriile folosite de pompieri la intervenţii şi să facă din corzi patru noduri tip pompieri. La proba teoretică, elevii au avut de rezolvat un chestionar a câte zece întrebări cu referire la prevenirea incendiilor.
Concursul a fost monitorizat de Radu Ţipişcă reprezentant al I.S.U. Botoşani- iniţiatorul acestui concurs împreună cu prof. Anamaria Ilaş (S.A.M. „I. PILLAT” Dorohoi)- coordonatorul proiectului.
În urma desfăşurării probelor de concurs clasamentul a fost următorul:
pentru clasele I-IV- locul I echipajul Şcolii Nr.1 Botoşani- coordonator prof.Gîza Mihaela,
locul al II-lea echipajul de la Şcoala Săveni-coordonator prof. Taradaciuc Ala,
locul al III-lea -echipajul Şcolii Nr.16 Botoşani-coordonator prof. Molocea Gheorghe;
pentru clasele V-VIII –locul I echipajul de la Şcoala Stăuceni-coordonator prof Pascal Liliana,
locul al II-lea echipajul Şcolii Nr.8 Botoşani-coordonator prof. Filipescu Elena,
locul al III-lea echipajul Şcolii Nr 12 Botoşani-coordonator prof. Anton Cipriana.
Participanţii au fost răsplătiţi pentru efortul lor cu diplome şi dulciuri. Faza judeţeană a concursului va avea loc în luna mai la S.A.M „Ion Pillat” Dorohoi.
CONCURSURILE CERCURILOR DE ELEVI „PRIETENII POMPIERILOR” SI „CU VIATA MEA APAR VIATA”
Etapa judeteana a concursurilor „Prietenii Pompierilor” si „Cu viata mea apar viata” se organizeaza anual la initiativa Inspectoratului Judetean Scolar Timis si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis.
Citat:Luna mai este luna „prietenilor pompierilor” – a elevilor care detin cunostinte în domeniul situatiilor de urgenta si care dau dovada de abilitatile necesare meseriei de pompier. De la an la an, pe masura ce aceste concursuri au devenit deja cunoscute, batalia dintre scolile timisene este tot mai apriga: elevi cu experienta anilor trecuti, dar si boboci hotarâti sa se afirme, îsi disputa titlul si premiile, deloc neglijabile, pe terenul de sport al Colegiului Silvic „Casa Verde”-
Timisoara.
Concursurile se înscriu în cadrul unui program educational pentru elevi, prin care se urmareste:
• constientizarea factorilor de risc care pot genera situatii de urgenta;
• implicarea individuala sau în echipa în actiuni de prevenire;
• modul de comportare a elevilor în cazul producerii unor situatii de urgenta.
a.CONCURSURILE CERCURILOR DE ELEVI ,,PRIETENII POMPIERILOR” – concurs cu tematica de stingere a incendiilor – 10.05.2012
Locatie: terenul de sport al Colegiului Silvic „Casa Verde” – Timisoara, Aleea Padurea Verde, nr.5;
Participanti: echipele calificate la etapa pe zona (locul I);
Probe de concurs:
• Proba teoretica – rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunostintelor acumulate în cadrul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”;
• Proba practica I – „Pista de îndemânare peste obstacole”;
• Proba practica II – „Stafeta de 400m cu obstacole”.
Fiecare echipa este formata din 10 elevi (un comandant si opt concurenti + o rezerva). Echipele (de baieti, de fete sau mixte) se constituite din elevi cu vârste cuprinse între 10 si 15 ani, împliniti pâna la data desfasurarii concursului.
b.CONCURSURILE CERCURILOR DE ELEVI „CU VIATA MEA APAR VIATA” – concurs cu tematica de protectie civila - 17.05.2012;
Locatie: terenul de sport al Colegiului Silvic „Casa Verde” – Timisoara, Aleea Padurea Verde, nr.5;
Participanti:echipele calificate la etapa pe zona (locul I);
Probe de concurs:
• Proba teoretica – rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebari, pentru verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice;
• Proba practica I – transportul asistat al unui accidentat asezat pe targa, pe distanta de 50m;
• Proba practica II – deplasarea cu masca pe figura, într-un raion cu obstacole, contaminat.
Echipele sunt formate din câte 4 elevi (3 concurenti + 1 rezerva) si sunt coordonate de un cadru didactic. Echipele (de baieti, de fete sau mixte) se vor înscrie la categoria clasele V-VIII, respectiv la categoria clasele IX-XI.
Pentru ambele concursuri, validarea echipelor se face pe baza fisei de înscriere în concurs, stampilata si semnata de directorul unitatii de învatamânt si conducatorul cercului, având avizul medical pentru efort fizic, respectiv avizele epidemiologice individuale.
Regulamentele de organizare si desfasurare ale celor doua concursuri se afla pe site-ul http://www.isutimis.ro , sectiunea Pregatirea populatiei/Concursuri.
Elevii din Timis si-au demonstrat maiestria la concursul Prietenii pompierilor 10. mai 2012
Zeci de elevi din mai multe școli din Timiș s-au intrecut, joi dimineața, pentru a ocupa primele locuri la concursul „Prietenii pompierilor”, organizat de Inspectoratul Şcolar Timiş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş. Pe primul loc au ieșit elevii Liceului Traian Vuia din Făget. Concursul s-a ținut pe terenul de sport al Grupului Şcolar Silvic Timişoara.
Citat:Micuții timișeni care au participat la concurs s-au organizat în echipe de câte 10 elevi, respectiv un comandant, opt concurenți și o rezervă, au fost supuși la trei probe, respectiv o probă teoretică și două probe practice. Câștigătorii concursului, respectiv echipa formată din elevii Liceului Teoretic Traian Vuia din Făget vor participa la faza națională a concursului.
Scopul acestei competiții este conştientizarea factorilor ce pot genera situaţii de urgenţă, implicarea individuală sau în echipă în acţiuni de prevenire şi modul de comportare în situaţii de urgenţă.
„Menirea acestui concurs este de a le arăta copiilor situațiile specifice cu care se confruntă pompierii și acordarea unui minim de ajutor semenilor și, poate, în viitorul apropiat, unii dintre acești mici pompieri, cum îi numim noi, vor ajunge să lucreze într-o formațiune de pompieri militari unde, în timp, să ajungă să salveze viața oamenilor și să apere mediul înconjurător. Copiii și-au pus toată priceperea și dăruirea pentru a scoate timp cât mai bun, chiar și fetele s-au descurcat bine la cuplarea rolele de furtun”, a povestit colonelul Ștefan Nicușor, șeful serviciului de protecție, pregătire și educație preventivă a populației.
(10-05-2012 07:06 PM)Homefire Scris: Elevii din Timis si-au demonstrat maiestria la concursul Prietenii pompierilor
pentru viitorii pompieri !
Copiii, prietenii pompierilor
10 mai 2012
Citat:Învaţă de mici cum să se descurce în situaţii de urgenţă. Vorbim despre zeci de elevi din Timiş, care au ales şi în acest an să fie prietenii pompierilor. Totul, face parte dintr-o nouă acţiune pusă la cale de ISU Banat, cu scopul de a conştientiza pericolul incendiilor, dar şi ce se poate face în astfel de situaţii.
80 de copii, atât băieţi cât şi fete, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani s-au simţit pentru câteva ore pompieri. Ei au susţinut atât probe scrise cât şi practice. Mai exact ei s-au întrecut în probe de alergare, mers pe genunchi, sărituri, dar şi în mânuirea furtunelor. Totul, contra-cronometru.
“dorim ca prin această competiţie să-i învăţăm pe cei mici cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă. De asemenea, poate sunt unii care doresc să devină pompieri sau voluntari” Nicuşor Ştefan – colonel ISU Banat
Competiţia este un mijloc de distracţie pentru majoritatea copiilor.
Echipa câştigătoare va merge mai departe la faza naţională a competiţiei, care însă se va desfăşura anul viitor, deoarece este organizată din 2 în 2 ani.
Citat:Şcoala de Arte şi Meserii ,,Ion Pillat” Dorohoi a găzduit miercuri, 9 mai 2012, începând cu ora 9.00, ediţia a I a, faza judeţeană, a concursului „Echipaj de pompieri” care se adresează elevilor cu cerinţe educative speciale din şcolile de profil, şcoli (unde aceşti elevi sunt evidenţiaţi) şi ONG-uri.
Concursul în domeniul apărării împotriva incendiilor a aliniat la start concurenţi din: Şcoala nr. 1 Botoşani, Şcoala Săveni, Şcoala nr. 16 Botoşani, Şcoala nr. 8 Botoşani, Şcoala nr. 12 Botoşani, S.A.M. Ion Pillat Dorohoi, Şcoala Văculeşti şi Şcoala Hilişeu-Horia, câştigători ai fazelor zonale. Concursul este iniţiat şi organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.
Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii incendiilor. Proba practică a constat în două secţiuni: Recunoaşterea accesoriilor PSI unde copiii au avut de recunoscut 4 figuri interschimbabile, pe un rastel, reprezentând una din accesoriile de p.s.i.: ţeavă tip C, furtun tip C, distribuitor, ejector ape mici, brâu siguranţă, cheie racord.
Fiecare echipaj a trebuit să recunoască accesoriile şi să le aşeze în dreptul imaginilor de pe rastel într-un timp cât mai scurt (max. 1 minut), Rastelul cu patru tipuri de noduri unde pe rastel se afişează 4 figuri interschimbabile reprezentând: un nod marinăresc, un nod plat, o fixare a ţevii cu cordiţa şi un nod pentru bârnă, iar echipajul format din cei trei concurenţi au trebuit sa efectueze nodurile conform figurilor reprezentate pe fiecare panou, în maxim 2 minute.
În urma desfăşurării probelor de concurs clasamentul a fost următorul:
Pentru clasele I-IV – Locul I Şcoala nr. 1 Botoşani;
- Locul II Şcoala nr. 4 Dorohoi;
- Locul III Şcoala nr. 16 Botoşani.
Pentru clasele V-VIII - Locul I Şcoala Văculeşti;
- Locul II S.A.M. Ion Pillat Dorohoi , clasa a VII a A;
- Locul III S.A.M. Ion Pillat Dorohoi, clasa a VIII a B.
„Concursul şi-a atins scopul care urmăreşte asigurarea pregătirii unitare a elevilor cu cerinţe educative speciale, din cadrul judeţului, pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi cunoaşterea regulilor de comportare şi a măsurilor de prevenire a acestora. Participarea elevilor cu cerinţe educative speciale în număr mare şi foarte bine pregătiţi de profesori, scoate în evidenţă necesitatea desfăşurării unor astfel de activităţi special concepute pentru protecţia vieţii şi a bunurilor. Mulţumim cu această ocazie, conducerii S.A.M. Ion Pillat din Dorohoi, pentru implicare” a declarat Lt. Colonel Radu Ţipişcă, inspecţia judeţeană a I.S.U. Botoşani.
Participanţii au fost premiaţi pentru eforturile lor cu premii: cupe, diplome şi dulciuri.
SURSA : http://dorohoinews.ro
"Foc . O stivă de replici uscate, plus cuvântul scânteie."
Micii pompieri din Faget si Ortisoara mai tari ca Timisoara 14 Mai 2012
Citat:Inspectoratul Şcolar Timiş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş au organizat etapa judeţeană a concursului cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor” în data de 10 mai 2012.
Concursul se înscrie în cadrul unui program educaţional pentru elevi, prin care se urmăreşte conştientizarea factorilor de risc care pot genera situaţii de urgenţă, implicarea individuală sau în echipă în acţiuni de prevenire, precum şi modul de comportare a acestora în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Situaţia privind clasamentul echipelor câştigătoare la faza judeţeană a concursului este următoarea:
ECHIPAJ FETE 1. Locul I, Liceul “Traian Vuia” din oraşul Făget
2. Locul II, Şcoala Generală nr. 30 din municipiul Timişoara;
3. Locul III, Liceul Teoretic din oraşul Recaş
ECHIPAJ BĂIEŢI (MIXT)
1. Locul I, Grupul Şcolar din comuna Orţişoara;
2. Locul II, Şcoala Generală din comuna Giroc;
3. Locul III, Şcoala Generală nr. 30 din municipiul Timişoara.
Citat:Peste 50 de preşcolari din judeţ s-au întrecut astăzi, 15 mai 2012, pentru titlul de cel mai bun „mic pompier”. Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiţia s-a desfăşurat la Grădiniţa nr. 19 din municipiul Botoşani, începând cu ora 10.00. La start s-au aliniat 18 echipaje aparţinând Grădiniţelor nr. 11, 14, 18, 19, 21 şi 23 Botoşani, nr. 6, 7, „Ştefan cel Mare şi Sfânt”din Dorohoi, nr. 1 şi 2 Săveni, nr. 2 şi 4 Darabani, Grădiniţelor Vlădeni, Negreni – Ştiubieni, Frumuşica, Rădeni şi Văculeşti, care s-au clasat pe primele trei locuri la fazele zonale.
Concursul a constat în susţinerea a două probe, teoretică şi practică. Pe parcursul desfăşurării probei teoretice, copiii au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar tip grilă cu 10 întrebări despre prevenirea incendiilor. La proba practică, concurenţii au realizat un desen/pictură cu teme din domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au prezentat lucrarea în faţa juriului.
Toţi copii au primit diplome de participare şi dulciuri din partea Asociaţiei „Parentes 19” a Grădiniţei nr. 19 Botoşani, Primăriei Municipiului Botoşani, SC. „Casa Pâinii” Botoşani, Cabinetului Stomatologic dr. Teodoru Cătălin şi familiei Dragoş Giurgiu, cărora organizatorii le adresează mulţumiri pentru sprijinul acordat.
Primul loc a fost ocupat de echipajul de la Grădiniţa nr. 14 Botoşani. Premiul II a fost adjudecat de preşcolarii Grădiniţei nr. 19 Botoşani, iar premiul III a revenit echipajului de la Grădiniţa nr. 2 Darabani.
Concursul “Micii Pompieri”, deschis participării preşcolarilor din grupa mare şi pregătitoare, are ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.