Acest forum foloseste cookies
Acest site foloseste cookies pentru a personaliza continutul si publicitatea, pentru a analiza traficul si pentru a oferi optiuni social media. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

pompieri

Postează răspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 7 voturi - 5 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Tulcea
Autor Mesaj
maf150 Offline
Moderator

Alăturat: Apr 2011
Given 1299 thank(s) in 599 post(s)

RE: SMURD Tulcea
Citat:GALERIE FOTO: Salvare din cer pentru o bolnavă din comuna brăileană Măraşu (UPDATE)

[Imagine: 4.jpg]

Cei 5.000 de locuitori din satele din Insula Mare a Brăilei sunt ca şi izolaţi. Nu se circulă spre insulă decât în caz de urgenţă. O femeie de 45 de ani, cu hemoragie, care a făcut un avort în urmă cu două săptămâni, a fost luată cu elicopter din Măraşu.

Elicopterul aparţine unei unităţi speciale de aviaţie din Tulcea, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi a fost solicitat, prin 112, să salveze, împreună cu un echipaj SMURD, femeia în vârstă de 45 de ani care, în urma unei chiuretaj, avea, acum, hemoragie.

"Am mers bine, vom mai merge dacă vom fi solicitaţi", ne-a declarat pilotul elicopterului.

"Mă simt mai bine, de două zile am hemoragie, n-am medic la Măraşu şi am cerut azi ajutorul", ne-a spus femeia, imediat ce a fost coborâtă din elicopter.

În Insula Mare mai sunt doi pacienţi care vor fi aduşi în această seară la brăila: o femeie gravidă, care mai are trei zile până naşte, dar şi un bărbat care şi-a tăiat un deget cu elicopterul.

"Am trimis ambulanţe speciale după aceste două persoane, fiindcă elicopterul acesta este mic şi n-au încăput toţi", ne-a declarat Silviu Radu, directorul SAJ Brăila.

La faţa locului a sosit un echipaj de Ambulanţă. Doctorul Florin Ştefan ne-a spus că ambulanţa este echipată pentru urgenţă de gradul zero.

Potrivit mr. Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU, drumurile în Insulă sunt practicabile, dar se poate merge pe ele doar în caz de urgenţă. Dunărea este îngheţată în proporţie de 90 la sută.

[Imagine: 15.jpg] [Imagine: 15.jpg] [Imagine: 15.jpg] [Imagine: 15.jpg]

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/braila/Sal...36413.html
03-02-2012 09:18 PM
Citaţi acest mesaj într-un răspuns
{myadvertisements[zone_3]}
maf150 Offline
Moderator

Citat:Elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie a adus la Tulcea un pacient din Crişan

Un pacient din localitatea Crişan a solicitat ajutor medical de urgenţă. Elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie a plecat deja spre Crişan pentru a-l aduce pe bărbatul de 52 de ani la spitalul judeţean de urgenţă Tulcea.

UPDATE: Bărbatul de 52 de ani din Crişan a ajuns la Tulcea. Pacientul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Tulcea.

Din informaţiile primite telefonic, pacientul suferă de ulcer perforat. Pentru că transportul în Delta Dunării este aproape imposibil, bărbatul va fi adus la Tulcea cu ajutorul unui elicopter.

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Eli...35853.html
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 09-02-2012 10:05 AM de Covalciuc Bogdan.)
09-02-2012 01:40 AM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
maf150 Offline
Moderator

Citat:Tulceni cu picioarele rupte, aduşi la spital de SMURD

În cursul zilei de vineri echipajele SMURD Tulcea au fost solicitate pentru aduce doi pacienţi cu fracturi la nivelul membrelor inferioare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Este vorba despre un pacient din satul Rachelu (comuna Luncaviţa) şi despre un alt pacient din Frecăţei. Cei doi vor fi aduşi de SMURD la Tulcea, pentru a primi îngrijiri medicale.

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tul...35879.html
10-02-2012 03:35 PM
maf150 Offline
Moderator

Citat:A intrat cu mașina într-un microbuz: Cinci persoane rănite într-un accident de mașină GALERIE FOTO

Evenimentul rutier s-a petrecut luni dimineață, în jurul orei 8.00, pe drumul european E 87 între Tulcea și Cataloi. Un echipaj SMURD și mai multe ambulanțe au plecat la fața locului.

În zona curbelor de la Cataloi, șoferul unui autoturism Ford a intrat cu mașina într-un microbuz. În urma accidentului au fost rănite trei persoane din microbuz și două din Ford, toți cu traumatisme ușoare.

Z. Petrică (41 de ani) din judeţul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism marca Ford Mondeo, într-o curbă la dreapta, pe fondul carosabilului alunecos (polei) nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a derapat, patrunzând pe sens opus, unde a lovit cu partea stangă spate un microbuz Mercedes Sprinter, condus regulamentar de D. Dumitru (47 ani) din Tulcea.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a doi ocupanţi din autoturismul Ford Mondeo şi a trei pasageri din microbuz. De asemenea, în urma impactului cele doua autovehicule au fost avariate în proportie de 30%.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că ambii conducatori auto posedă permis de conducere corespunzător categoriei şi nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Pat...35553.html
13-02-2012 01:51 PM
maf150 Offline
Moderator

Citat:GALERII FOTO Doi localnici din Delta Dunării, aduşi cu elicopterul la Tulcea VIDEO

Marţi după amiază, elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie din Tulcea s-a deplasat în zona milei 45 pentru a duce alimente echipajelor de pe navele blocate între sloiuri. După ce a aprovizionat echipajele dintre slouiri cu alimente şi apă, elicopterul a adus doi localnici din Delta Dunării ce urmau să ajungă la spital.

Este vorba despre un băiat de 12 ani din localitatea Sf. Gheorghe care acuza dureri de burtă, iar specialiştii l-au diagnosticat cu apendicită acută. Cu acelaşi elicopter a mai fost adusă o femeie de 39 de ani din localitatea Crişan, care are fractură la o mână. Pentru cei doi localnici din Delta Dunării aceasta a fost ultima şansă de a ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

„Băiatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar femeia a fost preluată de un echipaj SMURD. Ambii au fost transportaţi la spitalul din Tulcea“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al Inspectorarului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“.

[Imagine: 8.jpg]

GALERIE FOTO 1 GALERIE FOTO 2

SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/GAL...35881.html
15-02-2012 01:42 AM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Alăturat: Aug 2010
Given 20114 thank(s) in 8171 post(s)

Raed Arafat: La Tulcea dispeceratul de urgenţă rămâne integrat
31 martie 2012

Citat:Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost inaugurat la începutul acestui an şi în judeţul Tulcea. SMURD Tulcea funcţionează din ianuarie în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“.

Pentru o mai bună integrare a SMURD pe situaţiile de urgenţă, dispeceratul ambulanţei a fost mutat, de la începutul lunii ianuarie, la sediul ISU Delta Tulcea.

Cele două dispecerate vor funcţiona şi de acum încolo împreună, conform planurilor stabilite încă de anul trecut la nivel central. „În 12 judeţe avem deja dispecerat integrat pentru că este mult mai eficient acest mod de lucru. În cazul judeţului Tulcea, se păstrează dispeceratul integrat, nu intenţionăm să le mai separăm nicăieri“, a precizat azi Raed Arafat.
SURSA : http://www.adevarul.ro

"Audacia Et Devotio"
Cutezanță, îndrăzneală, curaj şi devotament.
31-03-2012 03:58 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Peste 300 de intervenții SMURD în două luni

Citat:De la sfârșitul lunii ianuarie (de când a fost inaugurat oficial SMURD la Tulcea) și până la finalul lunii martie pompierii militari au intervenit în peste 300 de situații, se arată într-un raport realizat de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta“ Tulcea.

În trimestrul I al anului 2012, structurile operative ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea au fost solicitate să intervină la 519 de intervenţii, cele mai multe fiind solicitări pentru SMURD: 315 intervenții. De asemenea, pompierii au mai intervenit pentru stingerea a 141 de incendii. Descărcerarea a intervenit de șase ori, iar în două cazuri pompierii au spijiit persoane care erau afectate de inundații.

„De remarcat creşterea numărului de intervenţii în trimestrul I al anului 2012 faţă de trimestrul I al anului 2011 cu 353 % , majoritatea intervenţiilor fiind pentru asistenţa persoanelor, după implementarea S.M.U.R.D.“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Intervenţiile pentru stingerea incendiilor au avut drept cauze principale foc deschis în spaţii deschise (arderi necontrolate de vegetaţie uscată) în 56 de cazuri, fumatul în 18 cazuri, scurt circuit electric/instalaţii electrice defecte – 12 cazuri, efect termic – 12 cazuri, jar sau scântei – 6 cazuri, coş de fum defect/neprotejat termic faţă de materialele combustibile – 24 cazuri, jocul copiilor cu focul – 3 cazuri, foc deschis în spaţii închise – u caz. Nouă incendii au fost provocate intenționat.

În urma acţiunilor pompierilor tulceni de salvare, au fost protejate bunuri în valoare totală de 295.421.000 lei.

"Audacia Et Devotio"
02-04-2012 06:41 PM
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

Laudatio
„Cum mi-a salvat SMURD viaţa“
În urma unui îngrozitor accident petrecut în 2006, Alexandru Luchici (26 de ani) a rămas paralizat. La aproape şase ani de la accident, Alex îşi aminteşte minutele petrecute alături de cei de la SMURD: o poveste impresionantă despre o experienţă pe care nimeni nu vrea să o trăiască, dar cu care oricine se poate întâlni în această viaţă.

[Imagine: img_7197.jpg]

SMURD pentru viaţă...

Citat:În fotografia de mai jos sînt eu; 18 august 2006 în curtea Pompierilor de la Tulcea. Eram întins pe targa Smurdului şi acelea erau primele momente în care mă simţeam în siguranţă în orele care au urmat accidentului meu.
[Imagine: smurd2.jpg?w=383&h=286]
Cînd am fost adus la Sfîntu Gheorghe în barca în care plecasem spre Insula Sahalin în acea dimineaţă, eram întins pe spate corect şi nu simţeam nici o durere. Medicul de acolo m-a văzut şi a identificat rapid diagnosticul de leziune pe coloană la nivel cervical. Înainte să fiu transferat pe şalupa-ambulanţă care m-a luat din Sfîntu şi m-a dus pînă la prima localitate de unde puteam fi preluat cu o maşină, am fost preluat pe o saltea vacuum iar gîtul mi-a fost fixat într-un guler care ar fi trebuit să mă împiedice să fac mişcări involuntare ce mi-ar fi agravat starea. Numai că bucata aceea de plastic era total nepotrivită pentru mine şi mi-a dat dureri insuportabile pe parcursul întregului traseu. La Murighiol am fost transferat pe o ambluanţă terestră pentru a putea ajunge la Tulcea. Însă nu doar pacientul trebuia transferat pe altă maşină, recuzita trebuia recuperată şi ea. Aşa că mi-au dat jos gulerul pe care îl aveam deja şi mi l-au înlocuit cu un altul, aflat pe inventarul celuilalt echipaj. Încercaţi doar să vă imaginaţi ce manevre presupune schimbarea unui guler cervical, cu ce riscuri se face şi de fapt, cu ce justificare.

Cînd am ajuns în Tulcea, mă aştepta deja elicopterul SMURD. Cînd am fost preluat de echipajul îmbrăcat în roşu, a fost ca o trecere spre un vis liniştit, hipnotic şi, în acele moment, era exact ce eu aveam nevoie. Felul în care m-au manevrat, tehnicile ordonate de transfer, precizia şi prudenţa desăvîrşită cu care au intervenit, faptul că nu am mai simţit durere, toate astea m-au ajutat enorm. Gulerul SMURD-ului a fost al treilea pe care l-am avut de la momentul accidentului. Îmi amintesc perfect, era dintr-un material buretat, confortabil, adaptat perfect pentru mine. Apoi nu-mi mai amintesc decît că membrii echipajului SMURD mă întrebau dacă sînt bine, dacă aveam nevoie de ceva. Am aţipit. M-am simţit, pentru prima dată, din acea dimineaţă, pe mîini bune.

Am fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti şi dus pe o secţie ce părea anticamera terapiei intensive. Purtam gulerul SMURD-ului care plecase deja spre un alt caz grav. Am cunoscut lumea tenebroasă a spitalelor bine de tot în lunile pe care le-am petrecut acolo şi în următorii ani, dar nu am să uit niciodată expresia cinic-satisfăcută a asistentei care a constatat că uite, ăştia de la SMURD şi-au uitat gulerul, ce bine, ne-am ales noi cu unul nou. Ştiu că povestea asta frizează absurdul, dar personalul care m-a preluat a reuşit să împingă limita la un nivel superior. Deşi era evident că aveam gîtul bine imoblizat cu gulerul acela – şi ăsta este rolul unui asemenea accesoriu pînă la urmă – s-au grăbit să mi-l schimbe şi pe acesta cu un altul. Cu două mărimi mai mare şi, practic, absolut inutil: îmi amintesc şi acum că îmi mişcam capul dreapta-stînga de durere nopţi întregi, pentru că era singura mişcare pe care o puteam face atunci. Din cauza lui am făcut o rană profundă în zona occipitală, descoperită tîrziu şi operată aproape fără anestezie. Dar asta e deja altă poveste.

Într-o ţară normală, un pacient cu o leziune înaltă pe coloană nu ar fi trecut niciodată prin aşa ceva. Patru manevre inutile şi riscante pentru o bucată de plastic care nu însemna nimic pentru ei dar putea să însemne foarte mult pentru mine. În toată povestea asta secvenţială, abia SMURD-ul s-a comportat cu adevărat profesionist şi mi-a dat, pentru cîteva ore, sentimentul de securitate de care ai nevoie cînd eşti foarte vulnerabil, şi impresia că trăieşti într-o ţară civilizată, care are grijă să nu-ţi distrugă (de exemplu din calcul economic) şansa la viaţă.

Experienţa pe care am avut-o cu SMURD-ul m-a marcat profund: lor le datorez faptul că am putut ajunge în cel mai scurt timp la spital într-un moment critic şi faptul că sînt în viaţă acum. Incontestabil şi datorită celor care au urmat, dar profesionalismul şi disciplina cu care a intervenit SMURD-ul în momentele-cheie mă fac să mă înclin în faţa acestor oameni, şi, mai ales, în faţa celui care a creat acest sistem. Mi se pare un moment bun să spun RESPECT, SMURD!

Şi MULŢUMESC!

p.s. De fapt, în fotografia de mai sus nu sînt eu. E făcută la Suceava şi a fost preluată din galeria de fotografii a SMURD-ului. Cine apare acolo e irelevant, pentru mine ea este echivalentă cu o experinţă personală pe care o rememorez cu strîngere de inimă şi cu recunoştinţă.
SURSA : http://alexluchici.wordpress.com

"Audacia Et Devotio"
10-04-2012 01:36 PM
Valentin P Offline
Veteran

Alăturat: Jun 2011
Given 941 thank(s) in 358 post(s)

CARNAGIU cu BOLIZI de LUX: Şapte morţi şi opt răniţi pe un drum european din Tulcea

Citat:Maşinile implicate în accident erau bolizi de lux. Una dintre ele s-a rupt pur şi simplu în două. Şoferul era un tânăr fără experienţă, iar indicatorul de viteză a rămas blocat la 165 de km/h. Martorii spun că două dintre maşini se întreceau, în timp ce a treia venea de pe sens opus, potrivit România TV.

Impactul a fost atât de puternic încât victimele au fost aruncate la zeci de metri, iar bucăţi din maşini s-au împrăştiat pe o distanţă de 150 metri. Imediat după impact au murit 6 persoane, iar în drum spre spital încă una. Restul pasagerilor din maşini au fost răniţi grav.

"O descarcerare cu 3 autoturisme implicate, număr total de victime 15, cinci descarcerate de noi, restul s-au autodescarcerat. De asemenea, un incendiu în fază incipientă care a fost stins în fază incipientă", a declarat Stefan Pampu com detasament ISU.

Poliţiştii spun că abia după finalizarea anchetei vor stabili ce s-a întâmplat de fapt. Cert este că în maşini erau mult mai multe persoane decât numărul de locuri.

"Din primele cercetări este vorba despre o depăşire neregulamentară, efectuată pe un sector, marcaj discontinu privind manevra de depăşire", a spus Aurel Lefterache, şef Poliţia Rutieră Tulcea.

Toate victimele ajunse la spital sunt în stare gravă. Patru dintre ele, aflate în stare critică au fost trimise la Bucureşti.

"Avem un copil în comă intubat şi o femeie cu fractură de coloană. Încă doi bolnavi, unu în comă, intubat în stare gravă, şi celălalt intubat stabil", a declarat dr. Neviser Zaharcu, director spital Tulcea.

Traficul rutier a fost oprit câteva ore până când poliţiştii au luat probele neceseare anchetei.
Sursa:Rtv.net
10-08-2012 09:29 AM
 Thanks given by: Covalciuc Bogdan
Covalciuc Bogdan Offline
Administrator

(10-08-2012 09:29 AM)Valentin P Scris:  CARNAGIU cu BOLIZI de LUX: Şapte morţi şi opt răniţi pe un drum european din Tulcea

Două elicoptere au ajuns la Tulcea pentru a prelua patru victime ale accidentului petrecut pe drumul spre Constanţa

Citat:După triajul realizat în Unitatea de Primiri Urgenţe Tulcea, reprezentanţii spitalului au decis să solicite sprijinul SMURD Bucureşti pentru a transporta o parte din victime la Bucureşti. Elicopterele vor ateriza la aeroport.
Două elicoptere, unul SMURD (cu o capacitate de un pacient) şi unul al Ministerului de Interne (al Unităţii de Aviaţie, cu o capacitate de trei pacienţi) urmează să ajungă în această noapte la Tulcea, pentru a prelua victime din accidentul rutier petrecut la ora 21.30 pe drumul Tulcea - Constanţa. Elicopterele ar fi trebuit să decoleze ora 1.00 spre Tulcea, dar din cauza condiţiilor meteo intervenţia aeriană a fost amânată pentru vineri dimineaţă.
Conform primelor informaţii, trei dintre cele nouă persoane care au supravieţuit impactului sunt în stare gravă. Aceştia şi copilul de 5 ani rănit în accident urmează să fie duşi la Bucureşti. Două victime vor ajunge la spitalul Bagdasar Arseni, iar alte două la Municipal.

Carnagiu la Tulcea: Şapte morţi şi opt răniţi

"Audacia Et Devotio"
10-08-2012 06:09 PM
Postează răspuns 

Săritură forum:

Bine ai venit, Vizitator!
Trebuie să vă înregistraţi înainte să postaţi aici.

Parolă

Ultimele subiecte
I.S.U. "Iancu de Hunedoar...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier tălpaș
Ieri 11:30 AM
» Mesaje: 174
» Vizualizări: 271765
Serviciul Mobil de Urgenț...
Ultimul mesaj a fost postat de: Pompier paramedic
03-12-2024 05:29 PM
» Mesaje: 39
» Vizualizări: 54901